ENDURO GOLOVEC

16. in 17. septembra se je odvijala dobro znana enduro promocijska tekma Golovec, ki pa je bila letos dvodnevna in posejana po celi Ljubljani. Prvi dan so se tekmovalci podili po progah v bike parku Ljubljana (Podutik). Naslednji dan pa je bilo prizorišče dogajanja v bike park Golovec, ki je dobro znan po kratkih in urejenih prograh. Tekma je potekala v sklopu festivala Ljubljana mtb vikend. Na prireditvi so nas zastopali tudi naši Kamplc člani. V kategoriji U15 je Izak Bizjak z nekaj sekundami prednosti osvojil 1. mesto. Prav tako je Zala Krečič V kategoriji U15Ž slavila z ugodno prednostjo. V starejših kategorijah smo imeli enega člana - Martina Brusa, ki je v kategoriji Moški 60+ osvojil 1. mesto.

sloENDURO GORJANCI

Po daljšem premoru se ponovno javljamo s terena Sloenduro pokala. Tokratna tekma je potekala na Gorjancih. Tekmovalne proge je pripravilo kolesarsko društvo Zverinice, katerega člani se vedno izkažejo za odlične organizatorje, ki vsako leto pripravijo novo popestritev tekmovanja. Tudi letos sta nas pričakali dve novi hitrostni preizkušnji in nekaj novih odsekov na že poznanih progah. Prvemu septembrskemu vikendu je bilo naklonjeno tudi vreme. Od zadnjega deževja so bile hitrostne preizkušnje malo namočene, kar je pomenilo le večjo koncentracijo za tekmovalce.

Iz našega kluba se je tekme udeležila pisana zasedba članov, manjkali pa niso tudi posamezniki, ki se borijo za najvišja mesta v skupnih razvrstitvah. V kategoriji U13 je bilo nekaj pestrega dogajanja, saj je imel Tjaž stres na prvi preizkušnji težave in zasedel 4. mesto. Na srečo je svoj čas na naslednji preizkušnji izboljšal in se uvrstil na skupno 2. mesto. Kategorijo je zastopal tudi Rene Kovač, ki tokrat žal ni našel pravega ritma, na koncu pa je dosegel še vedno odlično 8. mesto.

V kategoriji U15 je bilo dogajanje precej zanimivo, saj je Aljaž prosen z novim kolesom in vožnjami na treningu napovedal boj za najvišje stopničke. Do konca tekme mu je uspelo obdržati vodstvo in se tudi v skupni razvrstitvi približal prvemu v pokalu - Jakobu Pračku. Jakob je že v prvi etapi izgubil preveč časa, ki ga ni uspel nadoknaditi, na koncu pa zasedel 3. mesto. Anže Ličen je na prvi hitrostni preizkušnji dosegel drugi čas, vendar je v naslednjih dveh naredil preveč napak in zdrsnil na 6. mesto. Na 13. mestu je tekmo zaključil Izak Bizjak. V ženski kategoriji U15 je nastopila Zala Krečič in osvojila 1. mesto.

Blaž Stres je v kategoriji U17 zasedel 4. mesto z zelo majhnim zaostankom za prvimi tremi. Z uvrstitvijo se je lepo povzpel na 3. mesto skupnega seštevka in se dodobra približal vodilnima. Takoj za njim, na 5. mesto, se je uvrstil Loris Tabaj. V kategoriji U17 sta tekmovala še Ian Laharnar, ki je zasedel 7. mesto in Izak Margon na 35. mestu. V skupnem seštevku kategorije bo tako odločala zadnja tekma sezone.

V kategoriji U19 je Jakob Kompara dosegel 9. mesto in v skupnem seštevku ohranil odlično 5. mesto.

V kategoriji Master 1 nas je zastopal Matjaž Bolčina, ki se je pripeljal na 7. mesto, v skupnem seštevku pa zaseda skupno 5. mesto in ima odlično izhodišče za napad na zmagovalni oder. Marko Prosen je bil v kategoriji Master 2 vse do zadnje etape v vodstvu. Sledila je velika napaka, ki mu je na koncu prinesla 3. mesto. V skupni razvrstitvi zaseda 2. mesto za obstanek katerega se bo moral še boriti. V kategoriji Master 3 pa je do suverene zmage ponovno prikolesaril Martin Brus, ki je zanesljivo na 1. mestu tudi v skupni razvrstitvi.

Zadnja in odločilna tekma v skupnem seštevku se bo odvijala v vsem dobro poznanem Grožnjanu zadnji vikend septembra.

JAKOB PRAČEK

Naš član Jakob Praček se tudi v poletnih mesecih ne ustavi. V disciplini downhill napada tekmovanja na najvišjih nivojih, na katerih mu dovolijo tekmovati s 13. leti.

Med drugim se je udeležil evropskega prvenstva v downhillu, ki se je odvijalo v Franciji oz. v Savojskih Alpah. Jakob se je prvenstva udeležil pod okriljem slovenske kolesarske zveze, tekmovalni teren pa mu je bil popolna neznanka. Na prvenstvo se je odpravil nekoliko prej, da spozna teren in vsaj približno vidi, kaj ga čaka. Takoj je ugotovil, da bo treba prilagoditi način vožnje in nastavitve kolesa. Po ogledu proge je jasno postalo tudi, da bo ta precej divja, polna skalovja in prahu. Jakob se je cel vikend trudil ujeti pravi ritem proge, a žal ni vse potekalo po njegovih željah. Z nekaj grenkega priokusa se je podal na kvalifikacijsko vožnjo. Z ne najboljšim občutkom je dosegal kar zavidljive vmesne čase, a ga je proti koncu proge izdala prazna guma, s katero je prečkal ciljno črto. Jutranja trening vožnja pred finalom se mu je malce zalomila, saj je pri veliki hitrosti na že dobro poznanem odseku proge padel in poškodoval kolo. Z ekipo so se organizirali in kolo spravili skupaj ter se pripravili na finale. Finalna vožnja se tako kot preostali del vikenda ni odvijala po pričakovanjih, na koncu pa je kljub vsemu zasedel še vedno odlično 22. mesto. Sam je povedal, da se je nadejal precej višji uvrstitvi in je odločen, da naslednje leto znova napade najvišja mesta, in se hkrati ponovno zahvalil ekipi, ki ga je spremljala na prvenstvu in mu nudila podporo v vseh pogledih.

Dogodivščine evropskega prvenstva v downhillu pa ga niso ustavile. V manj kot tednu dni se je namreč pojavil na prizorišču pokala Rookies cup-a, ki je potekal v Alta Badiji. Povedal je, da mu je teren na novi lokaciji bolj ustrezal, vendar pa sta se ga še vedno držala jeza in slabo počutje predhodnega vikenda, zato v kvalifikacijah še ni bil sproščen. V finalni vožnji je svoje počutje preusmeril v popolni napad in svoj čas izboljšal za kar 14 sekund. S tem si je izboril 2. mesto.

Ekipa Kamplc čestita Jakobu za vse športne dosežke poletja.

DH sorica

Na sončen in vroč vikend 8. in 9. julija, se je na Soriški planini odvijalo državno prvenstvo v Downhillu. Na njem je nastopilo tudi nekaj naših tekmovalcev, ki si še niso vzeli zasluženega premora. Po poročanju tekmovalcev so organizatorji ponovno pripravili spektakel. Proga in prizorišče sta bila odlično pripravljena, dogajanje skozi celoten vikend pa je bilo zelo pestro, tako za tekmovalce kot tudi navijače.

Naši tekmovalci so nastopili v kategoriji U15, v kateri je Jakob Praček za nekaj stotink osvojil naslov državnega prvaka, 5. mesto pa je osvojil Anže Ličen. V kategoriji U17 je bila udeležba številčno najmočnejša, 13. mesto pa si je privozil Loris Tabaj. V Kategoriji Master je naše barve zastopal Kristjan Pilih, ki je zasedel 9. mesto.

sloENDURO KROKAR

Pred zasluženim počitkom smo se odpravili na Sloenduro Krokar. Prizorišče v Dobrni, kjer se je odvijala tekma, nam je že nekoliko znano. Iz prejšnjih let smo vajeni le razmočenega terena, saj nam vreme na tem prizorišču ni bilo najbolj naklonjeno. Letos pa je bila zgodba drugačna. Organizator je tekmo popestril z novimi progami in vključil kar nekaj tehničnih delov, ki so tekmovalcem predstavljali nove izzive. Proge so tako vključevale od strmih in tehničnih delov, do položnih delov, ki so od tekmovalcev zahtevali kar nekaj poganjanja pedal in kondicije. Poleg tega pa je bila novost tudi toplo in sončno vreme. Naši tekmovalci so ponovno privozili odlične rezultate. Tudi vzdušje v ekipi je bilo skozi celoten vikend sproščeno in pozitivno.

V vožnji se je ponovno izkazal Tim Jež, ki si je privozil odlično tretje mesto v kategoriji elite. Sam pravi, da njegova pripravljenost še ni 100%, da pa se mu vračata igrivost in sproščenost na kolesu, kar je ključnega pomena za dosego vrhunskih rezultatov. Po nekaj tekmah odsotnosti smo lahko ponovno navijali za Matjaža Bolčino, ki je v kategoriji Master 1 dosegel drugo mesto. Tudi drugi, mlajši in starejši člani, so dosegali odlične rezultate, katere si lahko ogledate v spodnjih razpredelnici.

Ostali sta samo še dve tekmi do zaključka pokala, zato malo poglejmo skupni vrstni red po kategorijah, s katerim so Kamplc člani lahko zelo zadovoljni.

V kategoriji U13 prvo mesto brani Tjaž Stres, ki ima lepo prednost pred konkurenco, se pa zaveda, da je treba prikazati dobre vožnje tudi na naslednjih dveh tekmah. V isti kategoriji se prebuja Rene Kovač, ki je na zadnjih tekmah pokazal, da je lahko nevaren za doseganje najvišjih mest.

Prvo mesto v kategoriji U15 trenutno zaseda Jakob Praček. Na tretjem mestu mu sledi Aljaž Prosen, ki se iz tekme v tekmo dokazuje in se razvija v odličnega tekmovalca. Na šestem mestu je Anže Ličen, ki ima okrog sebe kar zgoščeno konkurenco.    
V kategoriji U19 Jakob Kompara pridno nabira točke in zaseda šesto mesto.

Do konca sezone bo precej zanimiva kategorija U17, saj so fantje res hitri, močna pa je tudi konkurenca. Prvih deset fantov v skupnem seštevku ima možnost napredovati na oder za zmagovalce. Ian Laharnar trenutno zaseda drugo mesto in bo na zadnjih dveh prizoriščih lahko napadal prvo mesto. Blaž Stres, ki trenutno zaseda peto mesto, svojo formo iz tekme v tekmo dviguje in fantom na prvih treh mestih pošteno diha za ovratnike. Na robu deseterice in s kar precejšnjo prednostjo pred zasledovalci, se nahaja Loris Tabaj. Na zadnjih dveh tekmah bo torej skušal premešati zaporedje prve peterice.

V kategoriji Master 1 Janez Praček zaseda četrto mesto z minimalnim zaostankom za stopničkami. Z zadnjo tekmo je sicer zabeležil ničlo in si tako malo otežil delo. Verjamemo pa, da bo s svojimi izkušnjami postavil stvari na svoje mesto na naslednjem tekmovalnem prizorišču. Se je pa Matjaž Bolčina z zadnjo odlično uvrstitvijo prebil na peto mesto.  

Marko Prosen s svojimi konstantnimi vožnjami pridno nabira točke in zaseda drugo mesto kategorije Master 2

Master 3 kategorija pa je zasedena z zmagami Martina Brusa, ki niti enih stopničk ni prepustil drugim tekmovalcem in je do sedaj osvojil vsa prva mesta, kar se jih je dalo.

O končnih skupnih rezultatih pa bomo seveda lahko pisali po zadnji tekmi letošnje sezone.

ENDURO TRBOVLJE

Nad Trbovljami se je odvilo državno prvenstvo v enduru. Tekmovanje ni štelo za pokal SloEndura in je bilo torej brez nabiranja točk za skupno uvrstitev. Prizorišče državnega prvenstva je poželo veliko zanimanja, saj je tekmovanje na tej lokaciji potekalo prvič. Tekmovalne trase so bile bolj tehnične in strme v primerjavi s prejšnjimi tekmami, kar je dalo tekmi poseben čar, tekmovalci pa so izziv sprejeli z navdušenjem. Dodatno težo je dodalo tudi vreme, ki je ponovno namočilo teren.

V naših barvah so se znova odlično odrezali najmlajši člani, ki so s svojimi vožnjami tudi navdušili občinstvo ob progi. Pokazali so ogromno tehničnega znanja in se s svojimi izbirami linij že odlično kosajo s starejšimi tekmovalci.

Jakob Praček je na zahtevnih progah pokazal odlične vožnje in v kategoriji U15 ponovno slavil z zmago. Ne daleč za njim, le nekaj sekund, mu je sledil Aljaž Prosen, ki iz tekme v tekmo navdušuje s svojimi vožnjami. V kategoriji U13 sta se odlično odrezala Tjaž Stres in Rene Kovač. Pristala sta na 2. in 3. mestu. V kategoriji U17 je bila zgodba malo drugačna. Fantje so bili odločni, da napadejo majico državnega prvaka. Dobro so vedeli, da v kategoriji vlada zelo močna konkurenca in jim ne preostane drugega, kot izvesti dober spust, brez taktiziranja. Žal pa so se jim prikradle napake, ki so jih oddaljile od višjih mest. Za Blaža Stresa se je tekma končala z obiskom bolnišnice, vendar tudi sam pravi, da je počutje dobro in je na slabšo izkušnjo že pozabil. Timu Ježu je v Elite kategoriji znova uspelo odpeljati celo tekmo in zasesti 7. mesto. Na štartni listi kategorije Elite se je znova znašel Davor Kacin, ki pa mu je ponagajalo zdravje in je zato že v soboto s težavo odpeljal trening. V nedeljo se nato na štartu ni pojavil, upa pa, da bo bolezen hitro prešla. V kategorijah Master smo na štartu videli le Martina Brisa, ki je znova pokoril vso konkurenco in prislužil majico državnega prvaka. Posebna omemba gre tudi našemu novemu obrazu na tekmovanjih in moramo povedati, da smo zelo navdušeni, da jo lahko srečamo tudi na tekmi. Kategorijo U13 W je kot prva punca barve Kamplc ekipe zastopala Zala Krečič in zasedla 1. mesto. V njene vožnje nismo dvomili, saj že na treningih dokazuje, da se dobro kosa s fanti in z njimi včasih delu tudi lekcijo vožnje.

SLOENDURO CILENCA

In že smo se pojavili na četrti tekmi sezone - SloEnduro Cilenca. Gre se za prvo tekmo, ki je že pred vikendom napovedovala suh teren in toplo ozračje. In prav to je naše tekmovalce tudi pričakalo. Spopadali so se na prašnih in zelo hitrih progah, ki so prinesle veliko užitka pri vožnji. Dolžina dirke in prekolesarjeni višinski metri za posamezne kategorije so že stalnica v Sloenduro seriji in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Prizorišče tekmovanja je bilo umeščeno v samo obrobje parka Cilenca. Tudi proge so v večini potekale po dobro znanem parku.

Tim Jež, ki je naš glavni adut v kategoriji elite, je tekmo dobro začel. V tretji etapi pa ga je spet doletelo nekaj smole, ki ji je sledil odstop. Letošnja sezona se mu res ni začela najboljše. Še vedno pa Tim ostaja zelo optimističen, saj na treningih tekem in posamičnih etapah niza odlične čase. Ian Laharnar je, kljub manjši bolezni, prišel do četrtega mesta. Tudi enemu izmed najmlajših tekmovalcev, Reneju Kovaču, ni šlo vse po načrtih in je v drugi hitrostni preiskušnji odstopil. Je pa njegov kolega Tjaž Stres uspešno pokoril konkurenco in suvereno zmagal. Za oba smo zelo veseli, saj iz tekme v tekmo lepo napredujeta. V najstarejši kategoriji je Martin Brus, z osvojenim prvim mestom, znova dokazal, da ga je na kolesu težko prehiteti. Radi bi pohvalili tudi druge udeležence tekme, ki branijo naše barve, ki jih odlično zastopajo in kažejo konstanten napredek v vožnji.

SLOENDURO perkmandeljc

Za nami je že tretja dirka SloEndura v letošnjem letu, ki je potekala 13. in 14. maja. Vrnili smo se na Koroško, natančneje v Mežico, na Sloenduro Perkmandeljc. Malo nam je ponagajalo vreme, ki je teren in tekmovalce dodobra namočilo. Organizatorji so se iz tega razloga odločili za nekoliko spremenjen potek tekmovanja. Za kategorijo U13 je prišla v poštev samo ena etapa, kategoriji U15 in U17 sta odpeljali tri etape, ki sta zajeli manj višinske razlike kot je bilo predvideno. Na dolgi trasi pa so tekmovalci odpeljali štiri hitrostne preizkušnje, ki so imele prav tako manj višinske razlike.
Po nekaj letih premora se je na štartu ponovno znašel Aljaž Černigoj, ki je navduševal že v nižjih kategorijah. Kljub premoru je dokazal, da še vedno odlično obvlada vožnjo na dveh kolesih. Ekipa Kamplc je vesela, da je ponovno med nami, prav tako pa čestita vsem tekmovalcem Kamplc.

SLOENDURO BOROVCI

SloEnduro Borovci so za nami. 22. in 23. aprila je v okolici Ilirske Bistrice na tekmi sodelovalo kar lepo število naših mlajših članov ekipe, medtem ko so nekateri močnejši člani v starejših kategorijah tekmo izpustili. Zaradi dlje časa trajajoče bolezni je med tekmovalci manjkal Tim Jež, ki upa, da ga na štartu vidimo že na naslednji tekmi. Zaradi zdravstvenih težav je tekmo izpustil tudi Sebastjan Stres. Kljub vsemu sta na prizorišču delovala kot trenerja in skrbela za naše najmlajše. Nekaj dni pred tekmo pa sta se na treningu poškodovala naša zelo dobra tekmovalca, in sicer Blaž Černigoj in Matija Ferjančič. Ekipa Kamplc jima želi čim hitrejše okrevanje in vrnitev na kolo.

Tekma je vključevala dve hitrostni preizkušnji in 450 višinskih metrov za U13 kategorijo ter tri hitrostne preizkušnje z 700 višinskih metrov za kategorije U15, U17 in 4Fun. V najdaljši krog je bilo vključenih pet hitrostnih preizkušenj z 1100 višinskimi metri. Etape so se med seboj precej razlikovale, tekmovalci pa smo izkusili različne kamnite, mehke, trde in popeskane podlage. Hkrati so bili nekateri deli etap zaprti in počasni, drugi pa zelo hitri in posejani s skoki in zavoji.

Cel vikend nam je odlično služilo tudi vreme. Temperature so se povzpele vse do 20°C, sonce je grelo tekmovalce in na etapah so nas pričakale suhe proge, ki so nudile odličen oprijem.

Naši tekmovalci so se tudi v močni konkurenci odlično znašli in nanizali odlične rezultate.  

APRILSKI KAMPLC ENDURO

Z domačo prireditvijo Kamplc Enduro smo otvorili sezono Sloenduro serije v letu 2023. Na štartu se je zbralo 272 tekmovalcev iz kar 9-ih držav, kar je tudi rekord v vseh 11 letih serije.

Kamplc tekmovalci, ki so se spopadli na dolgi trasi, so imeli štiri hitrostne preizkušnje s kar 30 kilometri in 1100 metri skupnega vzpona. Naši najmlajši v kategoriji U15 in U17 so tekmovali na krajši progi, ki je vključevala 750 metrov vzpona. Kategorija U13 pa se je morala spopasti še z nekaj vzpona manj.

Kljub napovedi deževnega vikenda, je tekma potekala v odličnem pomladnem vremenu z idealnimi temperaturami za kolesarjenje. Deževna fronta, ki je Ajdovščino prešla v četrtek in petek pa je na proge prinesla nekaj luž, ki so se do konca vikenda že posušile.

Etape so potekale na območju Hublja in v bližini »tretje rajde«. Zaradi raznolikega terena se je bilo treba prilagajati iz etape v etapo, poleg tega pa so na spuste vplivale tudi dolžine prog in taktike posameznega tekmovalca.

Spodaj so rezultati, ki so pravi dokaz trdega dela naših članov tudi v zimskem času.

Naj omenimo še Tima Ježa (Elite), ki si je obetal visoka mesta na domačih progah, vendar je zaradi prebolevanja viroze uspel zaključiti zgolj prvo etapo, na kateri pa je postavil najboljši čas.

Za izjave smo povprašali družino s celim kompletom Kamplc Enduro medalj. Tjaž Stres je povedal, da je s svojimi vožnjami zadovoljen. Tehnične dele je odpeljal točno in hitro, v drugi etapi pa mu je zmanjkalo malo hitrosti. Blaž Stres je na zmago stavil že v prvi etapi, vendar se mu je zaradi manjših napak na naslednjih etapah, izmuznila. Sebastjan Stres je povedal, da je organizacija dirke sledila zastavljenemu načrtu in bila izpeljana na zelo visokem nivoju. Dodal je, da se je na dirki vsekakor poznalo celotedensko delo urejanja in »trakanja« prog. Na etapah je naredil nekaj napak, manjkalo pa ni tudi padca.

Trenerji bi radi pohvalili naše mlajše člane, ki so s svojim delom in zagnanostjo na zelo visoki ravni pripravljenosti. S tem pristopom dajejo tudi nam motivacijo za izboljšave in nadaljnje delo. Ponosni smo na vse naše člane in članice, ki klub dvigujejo na višjo raven.

Zahvalili bi se radi tudi obiskovalcem, ki ste ob progah ter na Lavričevem trgu pričarali nepozabno vzdušje. Se vidimo konec meseca aprila v Ilirski Bistrici.

SloENDURO kamplc

Tudi letos organiziramo enduro tekmovanje s katerim bomo otvorili letošnjo sezono SloEnduro serije. SloEnduro Kamplc bo potekal 1. in 2. aprila v Vipavski dolini. Hitrostne preizkušnje se bodo odvijale v bližnji okolici mesta Ajdovščina. Teren je tekmovalcem serije SloEnduro že dobro poznan, saj v pokalu sodelujemo od samega začetka. V vseh letih sodelovanja smo organizirali kar nekaj odlično izpeljanih tekmovanj na različnih lokacijah v okolici Ajdovščine. Zadnja leta smo osredotočeni na središče mesta, saj poskušamo na ta način vključiti tudi lokalno prebivalstvo in lokalno ponudbo, seveda pa nam je pomembno tudi, da naš šport predstavimo širši javnosti.

Več informacij o poteku dogodka dobite na uradni strani SloEnduro. O dogajanju vas bomo obveščali na naših socialnih platformah (Facebook in Instagram), kjer lahko spremljate tudi naše ostale aktivnosti.

Na tekmo ste, poleg tekmovalcev, lepo vabljeni tudi vsi navijači, ki dogodku prispevate dodatno mero zanimivosti in zabave.

Ekipa Kamplc

GOENDURO

Med čakanjem na prvo Sloenduro tekmo, se je v sosednji Italiji, v Gorici tik čez mejo, odprla sezona endura. Tekma nam je znana že iz preteklih let, saj je potekala tudi pod okriljem Sloenduro organizacije.

Tekme sta se udeležila dva naša člana v kategoriji U17, in sicer Loris Tabaj in Ian Laharnar. Služila jima je kot priprava na domačo Sloenduro tekmo, ki bo v začetku naslednjega meseca.

GoEnduro je za Lorisa in Iana vključeval tri hitrostne preizkušnje, na katerih sta nabrala skupaj cca. 6 minut in 50 sekund dirkanja. Kljub močni konkurenci sta dokazala, da med hitrejše sodita tudi sama. Loris je v kategoriji U17 dosegel drugo mesto in tako zaostal le za vedno hitrim Ažbetom Kalinškom. Ian Laharnar pa je, kljub padcu na drugi etapi, zmagovalni oder zgrešil za štiri sekunde in pristal na odličnem četrtem mestu.

Fanta sta pokazala odlično pripravljenost sama pa pravita, da sta s pripravo na tekmo in delovanjem kolesa zelo zadovoljna in se že veselita domačega enduro Kamplca.

KAMPLC PRIPRAVE

Člani ekipe Kamplc smo se odpravili na priprave, ki so potekale med 23. in 25. februarjem na Debelem Rtiču. Nastanjeni smo bili v mladinskem zdravilišču in letovišču, kjer so nam zagotovili spalne prostore, shrambo koles, uporabo bazena ter tri večje obroke z vmesno malico. Cilj priprav je bil, da opravimo kar se da veliko spustov na različnih terenih od Trsta do Pomjana.

Po jutranjem zajtrku smo naredili pripravo na trening. Sledila je odprava na samo lokacijo, kjer smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je zavrtela noge in odkolesarila na vrh, druga pa se je na vrh odpeljala s kombijem. Po nekaj spustih smo skupini zamenjali. Za naš prevoz je skrbel Kristjan Pilih, za kar se mu zahvaljujemo. Po opravljenih dopoldanskih treningih nas je čakalo kosilo, po kosilu pa smo si vzeli nekaj predaha. Popoldanski trening je bil krajši, vključeval pa je le spuste (vsi smo se vozili s kombijem). Popoldanske in večerne ure smo izkoristili za namakanje v bazenu, večerjo, druženje ter organizacijo naslednjega dne.

Kljub slabi napovedi vremena smo imeli le nekaj kapelj dežja v noči iz četrtka na petek, kar je pripomoglo tudi k izkušnji različnih vrst oprijema na terenu. V skladu z vremenskimi razmerami pa smo morali prilagajati tudi nastavitve kolesa. Članom je bila ves čas na voljo tudi »asistenca Kamplc«.

Po popoldanskem treningu v soboto smo se odpravili domov, priprave pa še niso bile zaključene. V nedeljo so se treningi nadaljevali na naših domačih progah. Razmere so bile nekoliko otežene, saj je v zgornjem delu lokalnih prog teren pobelil sneg, preostali deli pa so bili dodobra namočeni.

Priprave smo uspešno zaključili z nekaj novega znanja in ogromno izkušenj s terena. Naši tekmovalci se že veselijo nove sezone, ki se začne z domačo tekmo, ki bo potekala prvi vikend v aprilu.

100tka

V soboto, 4. 2. 2023 se je odvijala kolesarska tura »100tka«. Opravili smo jo kot predpriprave na priprave, ki bodo potekale konec meseca med 23. in 25. februarjem na slovenski obali.

Tura je vključevala nekaj več kot 100 kilometrov in 1200 višinskih metrov  makadamskih in asfaltiranih poti ter nekaj tehničnega terena Vipavske doline. Vsem udeležencem je uspelo prekolesariti celotno pot, kar pomeni, da so se obrestovali tudi zimski treningi.

Nova sezona tekmovanj se hitro bliža, naši tekmovalci pa so že v zadnjih fazah piljenja svoje forme.

ŠIRIMO SE na 

novo lokacijo

Kamplc klub širi izvedbo treningov na območje občine Postojna. 

Glede na povpraševanje smo se odločili, da s treningi gorskega kolesarstva za otroke pričnemo v mesecu februarju. Zaradi zimskega časa smo termine malo prilagodili. Treningi bodo potekali ob torkih med 17:00 in 18:00 v telovadnici OŠ Planina, ter ob sobotah v dopoldanskem času na terenu. Predvideno zbirališče sobotnih treningov je na spretnostnem kolesarskem poligonu na Soviču v Postojni. V toplejših mesecih pa bomo treninge izvajali le v popoldanskem času med tednom (po dogovoru s starši). 

Treninge na novi lokaciji prevzema trener Davor Kacin.  

Vsi zainteresirani za več informacij pišite na elektronski naslov info@kamplc.net ali pokličite na telefonsko število 051 428 603 (Davor).

Lep pozdrav

Ekipa Kamplc

NOVO LETO 

NOVA SPLETNA STRAN

V novo leto smo v Kamplc klubu vstopili s povsem novo spletno stranjo. Na spletni strani so objavljene vse informacije, ki zadevajo klub, treninge, trenerje, kontaktni podatki, itd. Prav tako bomo na spletni strani objavljali aktualne novice.

Za morebitne predloge izboljšav spletne strani nam pišite na elektronski naslov info@kamplc.net.

FacebookInstagramLink